Nová tramvajová smyčka v Hostivaři je hotová, velká omezení od půlnoci končí

Smyčka Depo Hostivař. Foto: DPPSmyčka Depo Hostivař. Foto: DPP

Vybudování smyčky je jedním z prvních kroků proměny dopravního uzlu.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vrátí od půlnoci provoz na část Černokostelecké ulice a poprvé začne využívat novou tramvajovou smyčku u stanice metra Depo Hostivař. Jde o již 41. tramvajovou smyčku v síti pražské MHD.

Pro cestující to znamená konec výluky tramvají na Černokostelecké ulici. „Od zítřejšího ranního výjezdu zahajujeme provoz v nově vybudovaném obratišti Depo Hostivař u stejnojmenné konečné stanice linky metra A,“ uvedl DPP na svém facebookovém profilu. Od zítřka tak budou jezdit tramvaje linky 7 ze současné konečné Nové Strašnice až do smyčky Depo Hostivař. V novém obratišti bude zastavovat také linka 16. Do nové smyčky se opět vrací i autobusové linky 163, 171, 173, 208, 228, 229, 364 a 366. Detailní informace jsou na stránkách DPP. Nebudou sem jezdit noční tramvaje.

Schéma nové smyčky Depo Hostivař. Foto: DPP

Schéma nové smyčky Depo Hostivař. Foto: DPP

Stavba smyčky začala letos na jaře. Vzniklo zde 1,25 kilometru nových kolejí, z čehož čtvrtina bude zatravněna. Vznikla na místě stávajícího stejnojmenného obratiště autobusů mezi stanicí metra, křižovatkou Černokostelecké a Sazečské ulice a parkovištěm P+R.

Vybudování nové tramvajové smyčky umožní DPP prodloužit spoje, které v současnosti končí na obratišti Černokostelecká. V následujících letech je v plánu prodloužení tramvajové tratě do Štěrbohol, proto bude smyčka připravena i pro ukončení spojů z východní strany. DPP ve smyčce vybuduje tři nástupiště: pro výstup, pro nástup směr do centra a pro nástup směr z centra. Čtvrté nástupiště bez kolejí bude sloužit autobusovým linkám.

Tagy Depo Hostivař Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp tramvajová smyčka Depo Hostivař
77 komentářů