Noční vlak Praha – Brusel má začít v létě, nejprve třikrát týdně

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czLokomotiva Siemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Z Prahy mají vlaky do Bruselu odjíždět v neděli, úterý a čtvrtek.

Společnost European Sleeper představila aktualizované plány na zavedení nočního vlaku mezi Prahou a Bruselem. Na jeho startu spolupracuje s RegioJetem. Začátek provozu opět nabírá další mírné zpoždění, původně se mluvilo o termínu  v dubnu, nyní v létě.

První detaily k novému spojení včetně jízdního řádu zveřejnil European Sleeper na svých stránkách. Jízdní řád se mírně liší od původní verze, kterou zveřejnil RegioJet v materiálu pro Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře.

Z Prahy má vlak odjíždět v neděli, úterý a ve čtvrtek v 18:31, v Bruselu bude v 9:54. Zpět pojede v 19:22 s příjezdem v 10:24 do Prahy. Trasa je přes Berlín a Amsterdam. Padá zatím plán na prodloužení až do Ostende. Prodej jízdenek má začít v dubnu.

Nové spojení může být jednou z hlavních událostí na evropské železnici. Jeho startu má pomoci i rostoucí poptávka po takovém cestování namísto letadla. Jen rakouské dráhy od změny jízdního řádu spustily tři nové noční spoje po Evropě. RegioJet zatím plány na spolupráci s European Sleeper v tuto chvíli nekomentuje. Plány RegioJetu počítají s tím, že by se noční vlak v Berlíně spojil s vlakem z Varšavy.

European Sleeper na stránkách uvedl, že prodej jízdenek by měl začít v dubnu.

Tagy European Sleeper noční vlak Praha – Berlín – Amsterdam - Brusel noční vlaky RegioJet
132 komentářů