Neomezené létání za 2738 Kč na rok. AirAsia X spustily vlastní „lítačku“

A330neo pro Air Asia. Foto: AirbusA330neo pro Air Asia. Foto: Airbus

Letecká společnost AirAsia X se rozhodla velmi netradičním způsobem podpořit výrazně oslabenou poptávku po cestování způsobenou koronavirem. Na týden spustila

Letecká společnost AirAsia X se rozhodla velmi netradičním způsobem podpořit výrazně oslabenou poptávku po cestování způsobenou koronavirem. Na týden spustila prodej takzvaného AirAsia Unlimited Pass, který za 499 malajských ringitů (2 738 Kč) nabízí na rok neomezené cestování v síti této letecké společnosti s výjimkou několika linek. Cestující musí při každém letu navíc zaplatit jen letištní poplatky.

Nabídku zveřejnila letecká společnost na svých stránkách. Má i další omezení: je určena jen obyvatelům Malajsie, netýká se linky do Saudské Arábie nebo na Bali. „Je to cesta, jak chceme obnovit důvěru zákazníků k létání a cestování,“ řekl šéf AirAsia X Benyamin Ismail. Letecká společnost si vyhradila právo na omezení platnosti cestování během tamějších prázdnin či jiných svátků.

Pro cestující z Malajsie to otevírá možnosti letět velmi levně například do Austrálie, Japonska či Indie, kam AirAsia X létá. Podmínkou cesty je rezervace na let nejméně dva týdny dopředu a zaplacení letištních a jiných poplatků, které nejdou do kasy aerolinky.

Cena 499 ringitů je lehce vyšší než průměrná cena jednosměrné letenky v roce 2019 u AirAsia X. Ta loni podle výroční zprávy dosáhla 477 ringitů.

Samotná AirAsia, která provozuje kratší linky zejména po jihovýchodní Asii, součástí této nabídky není. To naznačuje, že aerolinky mají obavy z pomalejšího obnovování důvěry cestujících zejména u dálkových letů.

Tagy AirAsiaX Top
5 komentářů