Největší slovenské papírny převzaly první EffiShunter 600 pro svoji vlečku

EffiShunter 600 pro papírny Mondi SCP. Foto: CZ LOKOEffiShunter 600 pro papírny Mondi SCP. Foto: CZ LOKO

Slovenská společnost Mondi SCP Ružomberok, jeden z největších průmyslových podniků v zemi, převzala první lokomotivu EffiShunter 600 od české společnosti

Slovenská společnost Mondi SCP Ružomberok, jeden z největších průmyslových podniků v zemi, převzala první lokomotivu EffiShunter 600 od české společnosti CZ LOKO. Po zkušebním provozu je už plně v rukou papíren, které ji používají hlavně pro provoz mezi vlečkovým areálem Mondi a železniční stanicí Lisková.

Čtyři posunovací lokomotivy řady T448 z produkce ČKD tak byly po dlouhých 40 letech doplněny moderním vozidlem, které se má stát základem postupné další obměny. Údržba a modernizace starých strojů, k níž došlo ve Zvolenu, je totiž stále nákladnější.

EffiShunter 600 má v Mondi za sebou už zkušební provoz, který ukazuje nižší náklady na provoz a plnění přísnějších emisních a hlukových limitů. Výrazně se zlepšilo také pracovní prostředí strojvůdců.

Vlečkový areál Mondi SCP tvoří základ pro dopravní mix firmy, která už 40 procent své produkce a surovin dopravuje po železnici. Je to dvakrát víc, než je slovenský průměr.

EffiShunter 600 pro papírny Mondi SCP. Foto: CZ LOKOEffiShunter 600 pro papírny Mondi SCP. Foto: CZ LOKOEffiShunter 600 pro papírny Mondi SCP. Foto: CZ LOKO
Tagy CZ Loko EffiShunter 600 Mondi SCP
6 komentářů