Neckermann přestal v Česku kvůli krachu Thomas Cook prodávat zájezdy, věří v záchranu

Hotelový komplex Thomas Cook na Krétě. Foto: CK NeckermannHotelový komplex Thomas Cook na Krétě. Foto: CK Neckermann

Cestovní kancelář Neckermann zastavila prodej zájezdů a pobytů českým klientů. Stalo se tak jen pár hodin poté, co její majitel

Cestovní kancelář Neckermann zastavila prodej zájezdů a pobytů českým klientů. Stalo se tak jen pár hodin poté, co její majitel Thomas Cook oznámil vstup do likvidace.

Firma to zveřejnila na svých stránkách. „Jakožto dceřiná společnost tohoto koncernu jsme nuceni přejít do nouzového režimu a přerušit veškerý prodej jak našich zájezdů a pobytů, tak zájezdů a pobytů z koncernu skupiny Thomas Cook Group a dalších tour operátorů,“ uvedla firma v prohlášení.

Podle něj chce restrukturalizovat naše podnikání v České republice a opět v brzké době prodej obnovit.

Lidé, kteří jsou s cestovkou na dovolené, podle svých slov nemusí mít obavy a měli by ji dokončit podle plánu. „Cestovní kancelář Neckermann je stále v provozu a stará se o své klienty, kteří se aktuálně nacházejí v zahraničí. K dnešnímu dni se v zahraniční nachází asi 1100 českých klientů CK Neckermann. O tyto klienty bude postaráno a je zajištěn jejich bezpečný návrat do České republiky jejich plánovaným letem,“ uvedl mluvčí firmy Jan Šrámek.

Jisté ale není to, zda poletí klienti s již zakoupenými zájezdy s odjezdem po dnešním dni. „Vzhledem k nejistotě a možným rizikům pro zákazníky, kterou na trhu cestovního ruchu oznámení o úpadku Thomas Cook Group plc. vneslo, nelze také vyloučit rušení některých již zakoupených zájezdů v nadcházejících dnech. V takovém případě se na dotčené klienty budou vztahovat běžné Všeobecné obchodní podmínky. Dotčené klienty budeme proaktivně kontaktovat,“ uvedla cestovka. Provoz divize Business Travel vystupující pod značkou Global Travel zůstává nedotčen. Firma je pojištěná proti úpadku.

Prodej zájezdů CK Neckermann běží v Česku pod firmou Thomas Cook s.r.o. Česká pobočka padlé cestovky je v Česku dlouhodobě v zisku: loni vydělala 15,3 milionu korun při tržbách 995 milionů korun.

 

Tagy krach Thomas Cook Neckermann
2 komentáře