Klienti CK Neckermann v Česku na dovolenou od zítřka neodletí

Hotelový komplex Thomas Cook na Krétě. Foto: CK NeckermannHotelový komplex Thomas Cook na Krétě. Foto: CK Neckermann

Vstup německé mateřské fimy Thomas Cook Touristik Gmbh do insolvence výrazně zkomplikuje plány na dovolenou klientům cestovní kanceláře Neckermann v

Vstup německé mateřské fimy Thomas Cook Touristik Gmbh do insolvence výrazně zkomplikuje plány na dovolenou klientům cestovní kanceláře Neckermann v Česku.

Firma ještě na počátku týdne uváděla, že krach mateřské skupiny by se jí nemusel nijak dotknout. „CK Neckermann je však nucena pozastavit všechny odlety svých klientů od 26. 9. 2019 do 30. 9. 2019 a činnost divize Business Travel,“ uvedl mluvčí firmy Jan Šrámek. Opatření se týká zhruba 350 klientů.

Podle něj se zrušení zájezdů netýká klientů, kteří si zakoupili pobyty vlastní dopravou (pouze ubytování). Jejich situaci řeší CK Neckermann individuálně. Zároveň nedochází ke zrušení plánovaného leteckého eurovíkendu do Porta s odletem 28. 9. 2019. „Všichni klienti s odlety a odjezdy na svou plánovanou dovolenou od 26.9. do 30.9.2019 budou v následujících dnech kontaktováni. Klienti, kterých se týká zrušení zájezdů, mají v souvislosti s platnými obchodními podmínkami nárok na vrácení zaplacené sumy za zájezd,“ dodal Šrámek.

Podle něj je aktuálně v zahraniční 890 klientů české CK Neckermann. „O tyto klienty bude postaráno a je zajištěn jejich bezpečný návrat do České republiky jejich plánovaným letem,“ dodal Šrámek. Firma zatím vymýšlí, jak udržet dál byznys v provozu.

Německá divize, pod kterou český Neckermann patří, podala návrh na insolvenci dnes. Jde o značky Thomas Cook, Neckermann, Öger Tours, Air Marin a Bucher Reisen.

Hospodaření cestovní kanceláře Neckermann je v Česku dlouhodobě ziskové, firma loni dosáhla téměř miliardových tržeb.

Tagy CK Neckermann krach Thomas Cook Neckermann
4 komentáře