Condor může létat dál. Stát aerolince ze skupiny Thomas Cook půjčí téměř deset miliard korun

Boeing 767 společnosti Condor patřící pod skupinu Thomas Cook. Foto. Thomas CookBoeing 767 společnosti Condor patřící pod skupinu Thomas Cook. Foto. Thomas Cook

Letecká společnost Condor, která patří do krachující skupiny Thomas Cook, bude dál létat. Německé ministerstvo hospodářství poskytne aerolince s 54

Letecká společnost Condor, která patří do krachující skupiny Thomas Cook, bude dál létat. Německé ministerstvo hospodářství poskytne aerolince s 54 letadly půjčku ve výši 380 milionů, za kterou se zaručí částečně hesenská zemská vláda. Podobně už v Německu v minulosti vláda zachraňovala Air Berlin.

O půjčce informovalo německé ministerstvo hospodářství a hesenská vláda.   V Hessensku je hlavní zázemí Condoru na frankfurtském letišti.

„Condor je aktuálně ohrožen pouze svoji britskou mateřskou firmou. Vidíme dlouhodobou perspektivu firmy a věříme, že s novými majiteli se podaří firmu udržet,“ uvedl předseda hesenské vlády Volker Bouffier.

Condor ročně přepraví kolem 7 milionů cestujících, bude muset z velké části hledat i nové zákazníky: jeho klienty byli z velké části zákazníci německých cestovek patřící pod Thomas Cook.

Před třemi lety podobně německá vláda zachraňovala Air Berlin. I když aerolinka nepřežila, konkurzní správce aerolinek nakonec úvěr téměř celý splatil.

Tagy Condor krach Thomas Cook Thomas Cook
11 komentářů