Navigace navedla řidiče kamionu na Tachovsku na mostek přes Mži, vůz tam uvízl

Uvízlý kamion na mostku přes Mži. Foto: Policie České republikyUvízlý kamion na mostku přes Mži. Foto: Policie České republiky

Mostek je lehce poškozen, probíhá vyprošťování kamionu.

Kuriózní nehodou se od pondělí zabývají hasiči a policisté na Tachovsku. Na dřevěném mostku přes řeku Mži nedaleko Kočova uvízl kamion. Řidiče na nesprávnou cestu navedla navigace, těžký kamion ale na mostku uvízl a částečně ho poškodil. Jeho vyproštění z obtížného terénu nyní zajišťuje soukromá firma, řekli dnes ČTK mluvčí policie Iva Vršecká a mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Nehoda se stala v pondělí. „Pětašedesátiletý řidič nákladního vozidla jel do obce Brod nad Tichou a k jízdě použil navigaci. Ta však špatně vyhodnotila trasu a navedla řidiče na místní komunikaci, na které se nachází i dřevěný mostek přes řeku Mži. Řidič nereagoval ani na dopravní značku, která zakazuje vjezd vozidlům, a se svým nákladním vozem vjel na uvedený most, kde jeho jízda skončila,“ popsala Vršecká.

Kamion se sem dostal nedopatřením po cestě z Pavlovic. Silnice tudy nevede. Mostek přes Mži není absolutně dimenzován na přejezd těžké techniky, jde spíš o pěší lávku,“ řekl Poncar. Hasiči nainstalovali do řeky norné stěny kvůli případnému úniku pohonných hmot a z kamionu přečerpali asi 460 litrů nafty. Vzhledem k nepřístupnosti místa se způsob vyproštění odložil na dnešek.

Při dopravní nehodě nikdo neutrpěl zranění, na poškozeném mostku ale vznikla škoda 20.000 korun. Dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholu, od policie dostal na místě pokutu, doplnila Vršecká.

Vyproštění kamionu dnes řeší soukromá firma. Hasiči zkontrolovali norné stěny a preventivně je posunuli o několik metrů dále po toku, což umožňuje lepší přístup pro vyprošťovací techniku, dodal Poncar.

ČTK

Uvízlý kamion na mostku přes Mži. Ilustrační foto: Policie České republikyUvízlý kamion na mostku přes Mži. Foto: Policie České republikyUvízlý kamion na mostku přes Mži. Foto: HZS Plzeňského kraje
Tagy jízda podle navigace
87 komentářů