Nádražní budovu v Krásné Lípě opraví Váhostav, práce začnou v listopadu

Nádražní budova Krásná Lípa. Autor: Zákupák – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26814030Nádražní budova Krásná Lípa. Autor: Zákupák – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26814030

Větší část interiérů bude po úpravě dispozic nově sloužit jako turistická ubytovna s bistrem, vznikne celkem 10 pokojů.

Správa železnic (SŽ) vybrala společnost, která kompletně opraví výpravní budovu ve stanici Krásná Lípa na Děčínsku. Zakázku získala firma Váhostav-SK, cena je 44,8 milionu korun. Stavební práce začnou ještě v listopadu, hotovo má být koncem příštího roku.

Budova bude zateplena, dostane novou střechu, fasádu, okna a dveře. Součástí prací bude vybudování bezbariérového přístupu a plochy pro parkování. Úpravou projde nástupištní přístřešek, jehož součástí bude úschovna kol. V přízemí objektu se opraví čekárna pro cestující.

Vizualizace stanice Krásná Lípa po rekonstrukci. Foto: Správa železnic

Vizualizace stanice Krásná Lípa po rekonstrukci. Foto: Správa železnic

Větší část interiérů bude po úpravě dispozic nově sloužit jako turistická ubytovna s bistrem, vznikne celkem 10 pokojů. Součástí bistra budou také veřejné toalety. Důvodem je turistická přitažlivost tratě v blízkosti národního parku České Švýcarsko. O správu nově vzniklých prostor se postará město Krásná Lípa.

Jde o druhou nádražní ubytovnu Správy železnic. Loni SŽ zřídila ubytovací prostory v nádražní budově v nedaleké v Jedlové.

Tagy Krásná Lípa Správa železnic
25 komentářů