Správa železnic nabídne na dalším nádraží ubytování

Vizualizace stanice Krásná Lípa po rekonstrukci. Foto: Správa železnicVizualizace stanice Krásná Lípa po rekonstrukci. Foto: Správa železnic

O prostory se má starat město.

Stanice Krásná Lípa bude nově sloužit nejen cestujícím, ale i turistům k přespání. Po stanici Jedlová půjde o druhou nádražní budovu, kterou Správa železnic částečně upraví na drážní ubytování.

Správa železnic získala na rekonstrukci budovy již stavební povolení. Ubytování zde chce nabídnout i kvůli oblibě Krásné Lípy, v které sídlí Národní park České Švýcarsko.

Větší část interiérů bude po úpravě dispozic nově sloužit jako turistická ubytovna s bistrem, vznikne celkem 10 pokojů. Součástí bistra budou také veřejné toalety. O správu nově vzniklých prostor se postará město Krásná Lípa prostřednictvím nájemní smlouvy.

Budova nádraží rekonstrukcí získá nové zateplení, střechu, fasádu, okna a dveře. Součástí prací bude vybudování bezbariérového přístupu a plochy pro parkování. Úpravou dále projde nástupištní přístřešek, jehož součástí bude nově úschovna kol B+R. V přízemí objektu se opraví čekárna pro cestující.

Správa železnic loni proměnila část nádražní budovy v nedaleké v Jedlové na ubytovací prostory. „Vytíženost penzionu v Jedlové se v současném mimosezonním období pohybuje kolem 20 % v pracovní dny a 70 % o víkendech. Proto předpokládáme, že jeho obsazenost v hlavní turistické sezoně bude vysoká a budou přibývat také vícedenní pobyty,“ řekl mluvčí Správy železnic Pavel Tesař.

Kromě budovy v Krásné Lípě zatím podle něj Správa železnic nepočítá s využitím dalších nádraží na ubytování.

Tagy Krásná Lípa rekonstrukce nádraží Správa železnic
26 komentářů