Nádražní budova ve Františkových Lázních projde rekonstrukcí. Získá původní podobu

Nádražní budova Františkovy Lázně po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádražní budova Františkovy Lázně po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Pokladny a odbavovací hala projdou modernizací, vznikne nové zázemí pro Správu železnic a dopravce.

Správa železnic hodlá ještě letos zahájit rekonstrukci historické nádražní budovy ve Františkových Lázních. Rekonstrukce má mimo jiné vrátit objektu původní vzhled, například znovuvytvořením říms. Aktuálně byl vypsán tendr na zhotovitele, hotovo by mělo být na jaře 2025.

„Razantní proměny za dohledu památkářů dozná vnější plášť budovy. Historický vzhled se vrátí fasádě i přístřešku nad prvním nástupištěm, a to s použitím tradičních materiálů. Obnovy do původního stavu se dočkají také okna a dveře,“ uvedla Správa železnic.

Nádražní budova Františkovy Lázně po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádražní budova Františkovy Lázně po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádražní budova Františkovy Lázně po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádražní budova, Františkovy Lázně. Autor: Vojtěch Dočkal – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=110143027

Práce zahrnou i interiér. Pokladny a odbavovací hala projdou modernizací, vznikne nové zázemí pro Správu železnic a dopravce. Výměna čeká všechny vnitřní instalace a rozvody. V horních patrech dojde ke změnám vnitřních dispozic jedenácti bytů.

Nejbližší okolí budovy bude upraveno tak, aby umožňovalo bezbariérový přístup do budovy i na první nástupiště po nově vzniklých chodnících okolo budovy. Vzniknou parkovací stání pro kola, cykloboxy a nabíječky pro elektrokola.

Předpokládané investiční náklady stavby přesahují 200 milionů korun.

Tagy nádraží Františkovy Lázně Správa železnic
26 komentářů