Na Vysočinu dorazily první RegioPantery, budou jezdit na spojích z Havlíčkova Brodu

Nová jednotky 650 RegioPanter pro Kraj Vysočina. Foto: České dráhyNová jednotky 650 RegioPanter pro Kraj Vysočina. Foto: České dráhy

Do konce léta má na Vysočině jezdit šest nových jednotek.

Kraj Vysočina je dalším regionem, kde začínají jezdit nové elektrické jednotky řady 650 RegioPanter. České dráhy je nasadí mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou a z Havlíčkova Brodu do Jihlavy.

Dnes do Havlíčkova Brodu dorazily první dvě jednotky. Další čtyři by měly na Vysočinu dorazit během letních měsíců. Objeví se také na osobních vlacích mezi Havlíčkovým Brodem a Kolínem.

Nové elektrické jednotky určené pro Kraj Vysočina vyrábí Škoda Group v rámci velkého kontraktu pro více krajů z roku 2020. Jednotky jsou bezbariérové, nabízí pohodlné sedačky s dostatkem místa na nohy a je možné v nich nabíjet drobnou elektroniku nebo se připojit k Wi-Fi. Kapacita dvouvozové jednotky je 140 cestujících.

České dráhy v rámci smlouvy s Krajem Vysočina investují do nákupu nových vozidel a zásadního zvýšení komfortu cestování přes 1,5 miliardy korun, kromě zmíněných RegioPanterů brzy vyjedou na tratě Vysočiny nové motorové jednotky RegioFox. Těch má jezdit v kraji celkem devět.

Nová jednotky 650 RegioPanter pro Kraj Vysočina. Foto: České dráhyNová jednotky 650 RegioPanter pro Kraj Vysočina. Foto: České dráhyNová jednotky 650 RegioPanter pro Kraj Vysočina. Foto: České dráhy
Tagy 650 České dráhy EMU 140 Kraj Vysočina RegioPanter
51 komentářů