Na Šumavu se v pondělí vrátí dlouhá výluka kvůli stavbě opěrných zdí

Regio Sprinter GW Trainu a čerpací stanice ve Volarech. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRegio Sprinter GW Trainu a čerpací stanice ve Volarech. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Šumavskou trať Volary – Vimperk – Strakonice (č. 198) čeká od pondělí další dlouhá výluka. Dělníci se vrátí dokončit práce

Šumavskou trať Volary – Vimperk – Strakonice (č. 198) čeká od pondělí další dlouhá výluka. Dělníci se vrátí dokončit práce na zpevnění svahu u zastávky Lipka. Výluka potrvá až do 3. července.

„Dokončí se výstavba opěrných zdí, se kterou se začalo na podzim v rámci stabilizace svahu,“ uvedla mluvčí Správy železniční dopraní cesty Radka Pistoriusová.

Společnost GW Train Regio, která šumavské tratě obsluhuje, na svém facebooku píše, že úsek Čkyně – Vimperk – Lipka obslouží autobusy. „Upozorňujeme, že některé spoje jsou nahrazeny autobusem i v úseku ze Strakonic,“ doplnila firma.

Násep v lese u Lipky se ocitl v havarijním stavu koncem loňského května poté, co jej narušily vydatné deště. Provoz vlaků musel být zastaven. Zakázku na opravu získaly firmy Chládek & Tintěra (z Litoměřic) a AZ Sanace. Náklady činí podle smlouvy více než 117 milionů korun bez DPH. První výluka skončila loni začátkem prosince, nyní se musejí cestující připravit na další komplikace.

Železniční zastávka Lipka leží ve výšce 900 metrů nad mořem. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Železniční zastávka Lipka leží ve výšce 900 metrů nad mořem.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Tagy Lipka oprava sesutý svah Šumava SŽDC výluka
48 komentářů