Konec šumavské výluky se znovu posunul, na vině je podbíječka

Provozní komplikace spojené s výlukou na šumavské trati Volary – Strakonice stále nekončí. Konec výluky byl znovu posunut, tentokrát z

Provozní komplikace spojené s výlukou na šumavské trati Volary – Strakonice stále nekončí. Konec výluky byl znovu posunut, tentokrát z dnešního večera na sobotu (17:15). Uvedla to mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radka Pistoriusová, důvodem je podle ní porucha podbíječky.

Ze stejných příčin už se obnovení vlakového provozu jednou odkládalo. Výluka měla původně skončit už 30. listopadu, došlo ale k posunu na 5. prosinec večer. Nyní budou muset cestující přestupy na náhradní autobus vydržet ještě několik dní.

Z prohlášení dopravce GW Train Regio na facebooku k novému termínu přitom čiší skepse. „Stále ovšem nemůžeme tento termín potvrdit s jistotou, vzhledem k tomu, že už několikrát došlo ke změně termínu na poslední chvíli,“ píše GW Train. „Doufáme, že vlaky vyjedou na trať co nejdříve,“ dodává.

Výluku zapříčinil nestabilní násep v nedostupném terénu u zastávky Lipka, který se ocitl v havarijním stavu koncem května poté, co jej narušily vydatné deště. Provoz vlaků musel být zastaven. Opravu provádějí firmy Chládek&Tintěra (z Litoměřic) a AZ Sanace.

Tagy Chládek&Tintěra GW Train Lipka Šumava SŽDC výluka
11 komentářů