Na Letiště Václava Havla začaly jezdit nové autobusy Crossway LE

Iveco Crossway LE pro Airport Express. Foto: DPPIveco Crossway LE pro Airport Express. Foto: DPP

Kromě Airport Express se nové autobusy objeví ještě na lince 100 ze Zličína na letiště.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal s pravidelným nasazováním autobusů Iveco Crossway 14,5 m na linku Airport Express mezi centrem Prahy a Letištěm Václava Havla. Aktuálně jich má dopravce šest.

O nasazení nových autobusů informoval DPP na sociálních sítích. Postupně se mají stejné autobusy objevit i na lince 100 ze Zličína na letiště. Autobusy mají celovozovou klimatizaci s topením a jsou vybaveny automatickou převodovkou a motorem Cursor 9 s technologií HI-SCR, který umožňuje vozidlům plnit emisní normy Euro 6.

Maximální kapacita je 100 cestujících, z toho 41 sedících. Jsou částečně nízkopodlažní, třínápravové a třídveřové. Splňují veškeré Standardy kvality PID a jsou v novém jednotném designu PID.

Jde o první dodávku z několika rámcových smluv až na 253 nových autobusů, které DPP uzavřel s Iveco Czech Republic. DPP má aktuálně zasmluvněnou dodávku 91 autobusů, na další má opce. Rámcové smlouvy počítají s dodávkou 143 kloubových autobusů, 100 standardních dvanáctimetrových autobusů a deset jednočlánkových autobusů kategorie Sd+, tedy o délce 14–17 metrů.

Iveco Crossway LE pro Airport Express. Foto: DPPIveco Crossway LE pro Airport Express. Foto: DPPIveco Crossway LE pro Airport Express. Foto: DPPIveco Crossway LE pro Airport Express. Foto: PIDAutobusy Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobus Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobus Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobus Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel Šabík
Tagy Airport Express Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Iveco Crossway Iveco Crossway 14 Iveco Czech Republic letiště praha Letiště Václava Havla Praha
48 komentářů