DPO zavede Airport Express na letiště v Mošnově, spojí je s ostravskými hotely

Autobusy Solaris Urbino 18 CNG IV. generace. Zdroj: DPOAutobusy Solaris Urbino 18 CNG IV. generace. Zdroj: DPO

V případě zpoždění jedné ze dvou pravidelných leteckých linek vyčkají autobusové spoje příletu letadla.

Na ostravské letiště v Mošnově začnou od 1. května jezdit autobusy Dopravního podniku Ostrava (DPO). Vyplývá to z veřejně dostupných vyhledávačů spojení, potažmo z celostátního informačního systému jízdních řádů.

Nová linka pod licenčním číslem 915083 zaměřená na cestující pravidelných linek z Varšavy a londýnského letiště Stansted bude zajíždět k ostravským hotelům. DPO na žádost deníku Zdopravy.cz o komentář uvedl, že novinku představí veřejnosti podrobně v příštím týdnu.

Podle informací z webu mhd-ostrava.cz bude zastávka Mošnov, Airport nádraží zařazena do tarifní zóny č. 2. Cestující tak budou moci využít klasický jednotlivý tarif, případně dlouhodobou jízdenku pro tuto tarifní zónu. V případě zpoždění některé z leteckých linek vyčkají autobusové spoje příletu letadla nejvýše 60 minut. Letiště následně opustí nejpozději 30 minut po skutečném příletu linky z Varšavy a 45 minut po skutečném příletu linky z Londýna.

Trasa linky označené ve vyhledávačích spojení jako AE, tedy jako Airport Express, povede přes zastávky Hornopolní, Husův sad, Elektra, ÚAN, Městský stadion, Hotel Bělský les, Dubina a Mošnov, Airport nádraží.

Detail prvního spoje nové linky AE dopravce DPO po vyhledání na stránce idos.idnes.cz.
Zdroj: mhd-ostrava.czJízdní řád nové linky Dopravního podniku Ostrava na Letiště Ostrava.
Zdroj: MHD Živě

Web mhd-ostrava.cz dále uvádí, že od začátku května pravděpodobně prořídne jízdní řád linky č. 333 dopravce Z-Group Bus, která tak nově bude poskytovat pouze spoje vedené z důvodu začátku a konců pracovních směn na letišti a v průmyslové zóně Mošnov. Linka dosud rovněž navazovala na přílety a odlety pravidelných linek i vyčkávala na jejich případná zpoždění, z pohledu turistů však komplikovaně obsluhovala nácestné zastávky mezi Ostravou a Mošnovem.

Vlak již prakticky jen pro nákladní dopravu a zaměstnance přilehlé průmyslové zóny

Od roku 2015 zajíždějí na ostravské letiště také vlakové spoje. Jejich jízdní řády však postupem času silně prořídly a vlak tak nyní slouží prakticky výhradně zaměstnancům přilehlé průmyslové zóny. Skutečně významné oživení trati přineslo zprovoznění terminálu kombinované dopravy, ve kterém panuje podle dosavadních zkušeností čilý ruch.

RegioPanter ve stanici Mošnov, Ostrava Airport. Foto: České dráhyTerminál Mošnov. Foto: Vojtěch OčadlýNádraží Ostrava Airport, foto: Moravskoslezský kraj
Tagy Airport Express dopravní podnik ostrava DPO Letiště Leoše Janáčka Ostrava Letiště Ostrava OSR ostrava
70 komentářů