DPP převzal první z až 253 nových autobusů od Iveca, jako první Crossway pro Airport Express

Autobusy Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobusy Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel Šabík

Autobusy splňují nové standardy PID.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes převzal tři nové autobusy Iveco Crossway LE 14,5 M. Nasadí je na linku Airport Express mezi centrem Prahy a Letištěm Václava Havla. V provozu se mají objevit v druhé polovině března.

Jde o první dodávku z několika rámcových smluv až na 253 nových autobusů, které DPP uzavřel s Iveco Czech Republic. DPP má aktuálně zasmluvněno dodávku 91 autobusůzasmluvněno dodávku 91 autobusů. Na další má opci. Rámcové smlouvy počítají s dodávkou 143 kloubových autobusů, 100 standardních dvanáctimetrových autobusů a deset jednočlánkových autobusů kategorie Sd+, tedy o délce 14–17 metrů.

Nové autobusy Crossway LE 14,5 mají celovozovou klimatizaci s topením, jsou vybaveny zařízením pro automatické počítání cestujících, kamerovým systémem zahrnujícím monitorování interiéru, čelní nehodovou a couvací kamerou. Jsou částečně nízkopodlažní, třínápravové, třídveřové, s maximální přepravní kapacitou 100 cestujících, z toho 41 míst pro sedící. Splňují všechny standardy kvality Pražské integrované dopravy.

Autobus Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobus Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobus Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobusy Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel Šabík
Tagy 5 LE Airport Express Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Iveco Crossway Iveco Crossway 14
63 komentářů