Mzda až 45 tisíc korun. Leo Express odhalil, kolik bude platit strojvedoucím na Orlicku

Jednotka Stadler Flirt firmy Leo Express při prezentaci v Pardubickém kraji. Autor: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt firmy Leo Express při prezentaci v Pardubickém kraji. Autor: Leo Express

Společnost Leo Express oznámila další detaily o svém chystaném provozu v Pardubickém kraji. Poprvé zveřejnila i chystané mzdy pro své

Společnost Leo Express oznámila další detaily o svém chystaném provozu v Pardubickém kraji. Poprvé zveřejnila i chystané mzdy pro své strojvedoucí na těchto tratích.

Na Pardubicku hledáme 12 strojvedoucích a 12 vlakvedoucích, kteří budou moci jezdit v jedněch z nejmodernějších vlaků v Evropě. Přijmeme také pět pracovníků údržby nebo sedm pokladních,“ uvedl Jakub Svoboda, ředitel Leo Express pro Českou a Slovenskou republiku.

Podle mluvčího Emila Sedlaříka má firma už několik zájemců o práci strojvedoucího. „Strojvedoucím na Orlicku nabízíme 40 až 45 tisíc korun,“ řekl Sedlařík. Podle něj si je firma schopna nové strojvedoucí i vyškolit. „Turnusy budeme plánovat s přihlédnutím k potřebám budoucích zaměstnanců.  Jako další výhody nabízíme stravné, k platu navíc penzijní připojištění nebo příspěvek na dopravu. Zaměstnanci také obdrží Leo koruny, které mohou využít na cestování,“ vypočítá Sedlařík.

Firma chce nabídnout zaměstnancům i možnost rozvoje v rámci zajíždění do Polska či na Slovensko a také umožní práci v německém provozu. „Nabízíme rovněž jazykové vzdělání – například němčinu. Při práci v Německu si strojvedoucí přijdou až na dvojnásobek platu,“ dodal Sedlařík.

Nové strojvedoucí a další zaměstnance chce fima nalákat nejen na mzdy, ale i modernější vlaky. Na Pardubicku bude firma jezdit s motorovými jednotkami Alstom Lint, na spěšné vlaky Pardubice – Vratislav má nasadit jednotky Stadler Flirt.

Leo Express má od prosince převzít provoz na tratích z Ústí nad Orlicí do Letohradu a Králík včetně víkendových vlaků do Hanušovic a Vratislavi. Nabídne také návazné autobusy na Dolní Moravu. Smlouva s Pardubickým krajem ještě není podepsána.

Strojvedoucí jsou v Česku aktuálně velmi nedostatkovou profesí, chybí prakticky všem dopravcům. České dráhy uvádí, že medián mzdy v profesi strojvedoucí za loňský rok dosáhl 44 573 Kč.

Tagy LEO Express Pardubický kraj Top trať 024 Ústí nad Orlicí - Mlýnický Dvůr - Štíty
92 komentářů