dkv-spojujeme

Most přes Sázavu ve Vlastějovicích je hotov, otestovaly ho sergeje

Zátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhy

Kvalitu mostu prověřily historické motorové lokomotiv řady T679.1 (sergej). Jedna váží 116 tun 

Správa železnic (SŽ) dokončila jednu ze tří velkých staveb na Posázavském pacifiku mezi Zručí nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou. Hotov je most přes Sázavu ve Vlastějovicích, který dostal novou ocelobetonovou konstrukci.

Její kvalitu dnes stavbaři prověřovali zátěžovými zkouškami s pomocí dvou lokomotiv řady T679.1 (sergej). Jedna váží 116 tun. „Další most ve správě Správy železnic je zrekonstruovaný,“ uvedl na twitteru šéf SŽ Jiří Svoboda. Stavbu provedla za 70 milionů korun společnost Chládek a Tintěra Pardubice. Lokomotivy zajistily České dráhy.

U Vlastějovic probíhají ještě další dvě železniční stavby. Správa železnic rekonstruuje tunel, který navazuje na zmíněný most, a opravou prochází i zhruba šestikilometrový úsek tratě mezi Zručí nad Sázavou a Vlastějovicemi. Zahrnuje například výměnu pražců a kolejnic, zřízení bezstykové koleje, čištění a doplnění kolejového lože či úpravu příkopů.

Celkem Správa železnic nalije do tří staveb zhruba čtvrt miliardy korun. Výluka by měla skončit 11. prosince, na jaře se ale stavbaři vrátí a zahájí druhou etapu oprav tunelu.

Zátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích s pomocí sergejů. Pramen: Správa železnic Zátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích s pomocí sergejů. Pramen: Správa železnic Testování nosnosti mostu přes Hracholuskou přehradu. Foto: Jan ChaloupkaZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyZátěžová zkouška mostu ve Vlastějovicích se sergeji. Foto. Jan Chaloupka / České dráhyRekonstrukce mostu ve Vlastějovicích. Foto: Správa železnicRekonstrukce mostu ve Vlastějovicích. Foto: Správa železnicRekonstrukce mostu ve Vlastějovicích. Foto: Správa železnic
Tagy Posázavský pacifik sergej Správa železnic T 679 Top trať 212 Čerčany - Světlá nad Sázavou
67 komentářů