Místo šrotace zpět do oblak. Do flotily ČSA se vrací airbus, který měl být rozebrán

Airbus A319 OK-MEL s polepem SK Slavia Praha. Foto: archiv ČSAAirbus A319 OK-MEL s polepem SK Slavia Praha. Foto: archiv ČSA

Malý letecký happy-end zažívá Airbus A319 registrace OK-MEL. Ještě před měsícem ho čekal odlet ke šrotaci na velšském letišti St.

Malý letecký happy-end zažívá Airbus A319 registrace OK-MEL. Ještě před měsícem ho čekal odlet ke šrotaci na velšském letišti St. Athan, nakonec bude dvanáct let starý stroj létat dál v barvách ČSA.

Letecká společnost Smartwings se dohodla kvůli nedostatku letadel po uzemnění Boeingu 737 MAX 8 na jeho pronájmu do konce příštího roku.

Airbus A319  OK -MEL bude pro provedení pravidelné údržby zařazen do flotily ČSA.  Smlouva je do konce roku 2020. Letoun bude nasazován na pravidelné linky ČSA,“ potvrdila mluvčí skupiny Smartwings Vlaďka Dufková.

Letadlo mělo odletět původně do Walesu už v dubnu, nakonec ale zůstalo v Praze nadále odstavené. Původně patřilo společnosti B. Aircraft,, kterou založilo v roce 2012 účelově Letiště Praha kvůli záchraně Českých aerolinií. Letadla si od ČSA nově založená firma koupila a stroje pronajímaly ČSA. Novým majitelem je společnost Aero Capital Solutions. Společně s dalšími airbusy ČSA, které už na leteckém vrakovišti jsou, mělo letadlo čekat stejný osud.

Přesto včera letadlo absolvovalo let do Walesu a zpět, zřejmě hlavně z daňových důvodů. Pod registrační značkou 2-ACSC (ostrov Guernsey) odletělo odpoledne a ještě večer se vrátilo zpět.

Tagy Airbus A319 České aerolinie ČSA OK-MEL Top
39 komentářů