Místo obřích A380 menší A320. Airbus věří v oživení, obnovil práce na proměně výrobní linky v Toulouse

Airbus nedávno uvedl v Hamburku do provozu novou automatizovanou linku pro výrobu A320neo. Foto: AirbusAirbus nedávno uvedl v Hamburku do provozu novou automatizovanou linku pro výrobu A320neo. Foto: Airbus

Airbus po roce obnovil práce na modernizaci svého závodu v Toulouse.

V příštím roce Airbus očekává růst poptávky a díky tomu opět obnovil práce na přestavbě současné linky na výrobu největších letadel A380 na finální montáž letounů A320 Family.

Airbus obnovení prací na proměně závodu Lagardere v Toulouse oznámil v tiskové zprávě. Výrobce projekt kvůli pandemii loni zastavil. Podle Airbusu ale současný vývoj na trhu umožňuje obnovit práce na samotné lince, která by měla být hotová příští rok.

Nová linka nahradí stávající v Toulouse, bude výrazně modernější a také umožní zvýšit produkci. Umožní současně vyrábět model A321neo i A320neo. Toulouse se tak stane po Hamburku a Mobile v USA třetím místem na finální montáž nové generace A320neo. K podobné modernizaci výroby přistoupil Airbus už ve svém závodě v Hamburku. Airbus má na model A320 Family přes 5650 objednávek. Jde tak aktuálně o nejlépe prodávané letadlo na světě.

Airbus očekává návrat k původnímu tempu výroby 60 letadel A320 měsíčně do roku 2025, podle agentury Reuters nedávno oznámil dodavatelům, že už na konci příštího roku očekává tempo 53 letadel měsíčně.

Tagy A320family Airbus
13 komentářů