Airbus rozšířil výrobu A321neo. V Toulouse otevřel novou linku v prostorách, kde vznikala letadla A380

Nová výrobní hala na výrobu A320 v Toulouse. Foto: AirbusNová výrobní hala na výrobu A320 v Toulouse. Foto: Airbus

Letouny A320 Family se vyrábí již na čtyřech místech po světě.

Roky se ve stejné hale vyráběla největší letadla světa, nově v nich Airbus montuje aktuálně prodejně nejúspěšnější letadla na světě.

Airbus dnes v Toulouse po necelých dvou letech stavebních prací slavnostně otevřel novou výrobní linku na výrobu letadel Airbus A321neo. Úzkotrupá letadla A320 Family jsou aktuálně nejúspěšnějším produktem evropského výrobce, na jejichž dodání se čeká několik let dopředu a letos se uzavírají objednávky na dodávky na konci dekády.

Nová linka vznikla na místě zázemí pro výrobu Airbusů A380, jejichž produkci Airbus již ukončil. Airbusu má umožnit dál navýšit objem výroby až na 75 letadel A320 Family na měsíc. V Toulouse se zaměří hlavně na výrobu modelu A321neo, který tvoří aktuálně šedesát procent objednávek na tuto řadu. Výrobní linka zaměstnává zhruba 700 lidí. První letadlo by mělo být hotové na konci letošního roku.

Toulouse se stalo po Hamburku, Mobile v USA a čínském Tianjinu čtvrtým místem na finální montáž nové generace A320neo. Airbus má aktuálně v zásobníku přes šest tisíc objednávek na A320neo, jen letos jich získal přes 900.

Tagy A320family Airbus
3 komentáře