Ministerstvo dopravy vydalo poslední stavební povolení pro dálnici D4

Dálnice D4 severně od Písku. Pramen: MDČRDálnice D4 severně od Písku. Pramen: MDČR

ŘSD musí předat staveniště francouzskému partnerovi se všemi pozemky a povoleními.

Ministerstvo dopravy v pozici stavebního úřadu vydalo poslední důležité stavební povolení pro dostavbu dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Stavební povolení se týká přes osm kilometrů dlouhého úseku Čimelice – Mirotice. Objevilo se na úřední desce ministerstva. Zatím není pravomocné, lze proti němu podat do 15 dnů rozklad k ministrovi.

„Jedná se o poslední stavební povolení na hlavní trasu ze všech úseků D4. Na jednotlivé úseky se ještě dokončuje majetkoprávní příprava,“ doplnil šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Ministerstvo dopravy chce posledních 32 kilometrů D4 postavit s pomocí projektu PPP, tedy se soukromým partnerem, který dálnici zafinancuje, postaví a bude se o ni starat.

Pokud projekt PPP schválí vláda a parlament, musí ŘSD předat staveniště partnerovi se všemi pozemky a povoleními. Povolení by mělo získat do konce pololetí příštího roku, jinak by mu hrozily sankce.

Dálnici chybí k úplnosti 32 kilometrů rozdělených na pět úseků: Háje – Milín, Milín – Lety, Lety – Čimelice, Čimelice – Mirotice, Mirotice rozšíření. Stavba má začít v březnu, hotovo má být za čtyři roky. Vybraným partnerem je francouzské sdružení DIVia, které rovným dílem tvoří skupiny Vinci a Meridiam Investments. Podrobnosti k projektu PPP přinesl deník Zdopravy.cz ve čtvrtek.

Tagy dálnice D4 Ministerstvo dopravy PPP ŘSD
20 komentářů