MHD ve Valašském Meziříčí zajistí TQM-Holding, všechny autobusy budou na CNG

Autobus Iveco Crossway společnosti TQM - Holding. Foto: TQMAutobus Iveco Crossway společnosti TQM - Holding. Foto: TQM

Nový dopravce vyjede ve Valašském Meziříčí v červnu, všechny autobusy musí být nízkopodlažní a klimatizované.

Valašské Meziříčí vybralo na druhý pokus provozovatele městské hromadné dopravy. Desetiletou zakázku na provoz ve městě a okolních obcích získala společnost TQM-Holding.

Vyplývá to ze zveřejněného kontraktu v registru smluv. Hodnota smlouvy je 212 milionů korun, roční rozsah je 371 tisíc kilometrů. TQM nahradí na linkách MHD Z Group Bus (dříve ČSAD Vsetín). Pro TQM jde o další velkou zakázku ve Zlínském kraji: už loni dopravce získal ve sdružení s Transdevem smlouvy na regionální autobusové linky na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku. Nový dopravce začne MHD zajišťovat od 12. června 2022. Ve Valašském Meziříčí je celkem sedm linek MHD.

Město vybralo provozovatele na druhý pokus. První zakázku město zrušilo po zjištění, že nejlépe hodnocená nabídka nesplnila zadávací podmínky. „Nezajišťovala, aby byl dopravce schopen s nabídnutým počtem vozidel plnit modelové jízdní řády. V určitém okamžiku byl třeba větší počet vozidel, než účastník nabídnul ve své kalkulaci. Zadavateli by tedy nezbývalo než rozhodnout o vyloučení tohoto účastníka ze zadávacího řízení,“ uvedl na jaře mluvčí radnice Jakub Mikuš. Druhá nabídka byla naopak příliš drahá.

Podle zadávací dokumentace musí všechny autobusy jezdit na stlačený zemní plyn (CNG) a být plně nízkopodlažní a klimatizované.

Tagy MHD Valašské Meziříčí TQM TQM - Holding Valašské Meziříčí
14 komentářů