MF Dnes: Z Kremlíka bude náměstek ministra dopravy, oznámil Babiš

Premiér Andrej Babiš a ministr dopravy Vladimír Kremlík. Foto: Úřad vládyPremiér Andrej Babiš a ministr dopravy Vladimír Kremlík. Foto: Úřad vlády

Odvolaný ministr dopravy Vladimír Kremlík bude i nadále působit v resortu dopravy. Premiér Andrej Babiš podle MF Dnes uvedl, že

Odvolaný ministr dopravy Vladimír Kremlík bude i nadále působit v resortu dopravy. Premiér Andrej Babiš podle MF Dnes uvedl, že se stane náměstkem nového ministra dopravy Karla Havlíčka.

„Ano, dohodli jsme se, že tam zůstane v pozici náměstka. Bude panu Havlíčkovi pomáhat v některých věcech, například majetkových,“ uvedl Babiš. Podle informací MF Dnes půjde o pozici takzvaného politického náměstka. Na dopravě bylo toto místo neobsazené, naposledy ho zastával poslanec ANO Milan Feranec.

Sám Kremlík přitom post politického náměstka s novou organizační strukturou zrušil. Novou organizační strukturu by musela schvalovat vláda.

Babiš již po Kremlíkově odvolání uvedl, že by byl rád, kdyby Kremlík na ministerstvu zůstal.  „On (Kremlík) je velice dobrý právník a možná, i s panem Havlíčkem jsme o tom mluvili, že by zůstal v resortu a měl na starosti nějaké konkrétní projekty,“ řekl v úterý Babiš, který ho o den dříve navrhl na odvolání z postu ministra kvůli projektu elektronických dálničních známek a soutěži na ně zajišťované Státním fondem dopravní infrastruktury (SFDI).

On to samozřejmě zdědil. Podle mě ta hlavní chyba je, že se to vůbec nezkomunikovalo. Ta hlavní chyba je na SFDI, si myslím,“ uvedl Babiš.

Tagy Andrej Babiš Ministerstvo dopravy Vladimír Kremlík
30 komentářů