Metrans Rail převzal poslední desátou objednanou lokomotivu Siemens Vectron

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Metransu. Pramen: Siemens MobilityLokomotiva Siemens Vectron v barvách Metransu. Pramen: Siemens Mobility

Společnost Siemens Mobility završila dodávku deseti lokomotiv Vectron MS firmě Metrans Rail. Poslední stroj byl předán včera v terminálu Metransu

Společnost Siemens Mobility završila dodávku deseti lokomotiv Vectron MS firmě Metrans Rail. Poslední stroj byl předán včera v terminálu Metransu v pražské Uhříněvsi. Objednávka včetně opce na dalších 20 lokomotiv byla podepsána v dubnu 2019.

„Lokomotivy se postupně úspěšně zařadily do vozby našich vlaků od Německa přes Rakousko, Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Do budoucna plánujeme jejich nasazení i v Polsku,“ uvedl generální ředitel Metransu Peter Kiss.

Lokomotivy pro Metrans Rail mají výkon 6 400 kW a dosahují maximální provozní rychlosti 160 km/h. Jsou vybaveny potřebnými národními vlakovými zabezpečovači a evropským zabezpečovačem ETCS.

Lokomotivy jsou schváleny pro provoz v České republice, Maďarsku, Německu, Polsku, Rakousku a na Slovensku, je možný i jejich budoucí upgrade pro Bulharsko, Chorvatsko, Nizozemí, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko. Dodávání lokomotiv probíhalo od listopadu roku 2019 do března 2020.

Siemens už prodal více než 980 lokomotiv Vectron 48 zákazníkům, do flotily Metransu se přitom zařadil jubilejní devítistý vectron. „Věřím, že v blízké době bude pokořena hranice 1000 prodaných lokomotiv Siemens Vectron celosvětově,“ řekl ředitel Siemens Mobility Česká republika Roman Kokšal. Podle něj je úspěch vectronů založen na univerzálnosti jejich využití.

Tagy lokomotiva Metrans Siemens Mobility Vectron
31 komentářů