Město Tampere objednalo u Škody dalších pět tramvají Artic

Tramvaj ForCity Smart Artic v Tampere. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart Artic v Tampere. Pramen: Škoda Transportation

Tampere si již dříve objednalo u Škody dvacet tramvají s desetiletou údržbou.

Dopravní podnik finského města Tampere (Tampereen Raitiotie) objednal u skupiny Škoda dalších pět tramvají ForCity Smart Artic. Dopravce využil opci ke smlouvě, kterou s výrobcem podepsal v roce 2017. Objednané vozy jsou totožné s 20 tramvajemi dodanými v letech 2020 a 2021.

„Vozy se v provozu osvědčily jako spolehlivé a my jsme rádi, že můžeme pokračovat v dobré spolupráci se skupinou Škoda,“ uvedl šéf společnosti Tampereen Raitiotie Pekka Sirviö.

Tramvaj ForCity Smart Artic v Tampere. Pramen: Škoda Transportation

Tramvaj ForCity Smart Artic v Tampere. Pramen: Škoda Transportation

Tramvaje, které byly navrženy s přispěním obyvatel města Tampere, vyrábí Škoda Transtech, finská dcera skupiny Škoda. Vozidla jsou obousměrná, nízkopodlažní, klimatizovaná a s délkou přes 37 metrů pojmou až 264 cestujících.

„Tampere získává moderní, technicky osvědčené řešení, které je ideální pro náročné podmínky. Naše tramvaje nabízejí cestujícím skutečný komfort díky prvkům, jako jsou vyhřívané podlahy, dvojitá skla a klimatizace,“ řekl Juha Vierros, jednatel společnosti Škoda Transtech. Firma dosud prodala 230 vozidel Artic.

Tampere si již dříve objednalo dvacet tramvají s desetiletou údržbou.

Tagy Finsko Škoda Transtech Tampere
12 komentářů