Lufthansa zastavila kvůli koronaviru nábory, lidem nabízí neplacené volno

Airbus A320neo. Foto: LufthansaAirbus A320neo. Foto: Lufthansa

Druhá největší letecká skupina v Evropě začíná řešit dopady epidemie koronaviru na svůj byznys. Zastavila nábor nových zaměstnanců a těm

Druhá největší letecká skupina v Evropě začíná řešit dopady epidemie koronaviru na svůj byznys. Zastavila nábor nových zaměstnanců a těm stávajícím nabídne možnost neplaceného volna.

Opatření kvůli možným dopadům koronaviru dnes oznámily aerolinky v tiskové zprávě. Firma chce podle svého vyjádření zabránit větším ekonomickým škodám hned na počátku.

V seznamu opatření je například zastavení veškerého náboru lidí včetně těch, kteří už mají ve firmě slíbený nástup. Společnost současně okamžitě lidem nabídla možnost vzít si neplacené volno nebo využít přechodu na částečný úvazek. Výcvik nových posádek naplánovaný na duben firma zrušila. Lufthansa chce ušetřit současně dvacet procent materiálových nákladů v administrativě.

Lufthansa a její dceřiné aerolinky již zrušily všechny lety do Číny do konce března. Kvůli tomu bylo odstaveno třináct dálkových letadel. Lufthansa zveřejní odhadované ztráty v polovině března v rámci zprávy o výsledcích hospodaření za minulý rok.

Obavy investorů z koronaviru se projevily rychle u řady leteckých společností v Evropě, během pondělí rychle ztrácely jejich akcie i více než deset procent, u většiny pokračoval pokles i včera. Mezinárodní asociace letecké dopravy odhadla ztráty z koronaviru na desítky miliard dolarů. Redukce leteckého spojení je už patrná i na provozu v českém vzdušném prostoru.

Tagy koronavir Lufthansa
7 komentářů