Lufthansa oznámila první destinaci, kam bude létat s dreamlinery. Boeing stále neobnovil jejich dodávky

Boeing 787-9 v barvách pro Lufthansu. Foto: LufthansaBoeing 787-9 v barvách pro Lufthansu. Foto: Lufthansa

Americké úřady stále nechtějí kvůli problémům s kvalitou povolit Boeingu obnovení dodávek letadel 787.

Letecká společnost Lufthansa se chystá na převzetí prvních dreamlinerů. Oznámila již první linku, na které bude Boeing 787-9 létat. Na počátku roku spojí Frankfurt s Torontem. Očekává se, že součástí nového typu letadla ve flotile Lufthansy bude i nová byznys třída. Dopravce však musí počítat s možným zpožděním dodávky: americké úřady stále kvůli problémům s kvalitou nedovolily Boeingu obnovit dodávky těchto letounů.

Toronto jako první destinaci oznámila Lufthansa na svém twitterovém účtu. Dosud na této trase létá s Airbusem A350-900. V první sérii má Lufthansa od Boeingu převzít sedm dreamlinerů.

Lufthansa má na počátku příštího roku představit svoji novou byznys třídu, spekuluje se tak o tom, že nový produkt pro movitější cestující bude právě na palubě dreamlinerů. Lufthansa má u Boeingu objednáno celkem 25 letadel 787-9. Firma postupně přechází u dálkových letů ze čtyřmotorových strojů na dvoumotorové.

Boeing má s výrobou dreamlinerů stále problémy týkající se kvality montáže. Wall Street Journal minulý týden s odvoláním na své zdroje uvedl, že výrobci se zatím nepodařilo přesvědčit americký úřad civilního letectví FAA, že systém kontroly kvality je již v pořádku a očekává se tak obnovení dodávek nejdříve na konci října. Dodávky dreamlinerů jsou zastaveny téměř rok.

Tagy 787-9 Air France - KLM boeing Boeing 787-9 FRA-YYZ Lufthansa
14 komentářů