Lokálka, na které chce kraj omezit vlaky, je mimo provoz. Trať ze Mšena do Mladé Boleslavi zastavily deště

Poškozená trať mezi Skalskem a Mšenem. Foto: Správa železnicPoškozená trať mezi Skalskem a Mšenem. Foto: Správa železnic

Termín zprovoznění trati je zatím nejasný, Správa železnic uvádí příští týden.

Správa železnic musí podruhé během prázdnin zastavit na provoz na trati z Mladé Boleslavi do Mšena. Důvodem je poškození trati sesuvem svahu po deštích. Jde o jednu z tratí, kde plánuje Středočeský kraj redukci provozu.

K zastavení provozu došlo podle webu ČD Mimořádnosti v 19:45, Správa železnic uvádí termín zprovoznění 3. září. Místo vlaků jezdí mezi Mšenem a Skalskem autobusy.

Podle vyjádření mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy pro ČTK silné přívalové deště odpoledne poškodily trať v opravovaném místě u zastávky Trnová.

K poškození na prakticky shodném místě došlo v červenci, kdy došlo k podmáčení svahu. Vlaky zde během opravy projížděly sníženou rychlostí. Trať prošla v minulých třech letech řadou větších oprav.

Středočeský kraj chce na trati snížit objednávku tak, že vlaky zde mají jezdit od prosince ve všední dny po 4 hodinách. Podle dat IDSK zde projede kolem 500 cestujících denně.

Tagy omezení provozu na regionálních tratích Správa železnic Středočeský kraj trať 064 Mšeno - Mladá Boleslav - Lomnice nad Popelkou
74 komentářů