Trať mezi mezi Mladou Boleslaví a Mšenem čekají další úpravy, vlaky nepojedou 40 dní

Železniční stanice Mšeno. Foto: Michal ChrástŽelezniční stanice Mšeno. Foto: Michal Chrást

Po necelých dvou letech se chystá Správa železnic na další opravy středočeské lokálky mezi Mladou Boleslaví a Mšenem. Kvůli tomu

Po necelých dvou letech se chystá Správa železnic na další opravy středočeské lokálky mezi Mladou Boleslaví a Mšenem. Kvůli tomu na ní přes měsíc nebudou jezdit vlaky.

Chystanou opravu oznámila Správa železnic v tiskové zprávě. Půjde o opravu jednoho mostu a pěti propustků. Stavební práce začnou v květnu, jejich stěžejní část pak proběhne od 31. srpna do 9. října během čtyřicetidenní nepřetržité výluky.

U železničního mostu se stávající nosná konstrukce nahradí novou ocelovou konstrukcí s průběžným štěrkovým ložem, zároveň dojde k celkové opravě spodní stavby. Tento most je v současné době z důvodu nevyhovujícího technického stavu omezujícím prvkem infrastruktury z hlediska provozu některých vlaků v celém úseku Mšeno – Mladá Boleslav.

U propustků se pak vymění původní deskové konstrukce z roku 1897 za železobetonové trouby nebo rámové konstrukce. Předpokládaná cena opravných prací je 13 milionů korun, hotovo bude letos v listopadu.

Detailnější informace jsou v zadávací dokumentaci. Trať prošla úpravami na podzim roku 2018, na řadě úseků je ale stále ve velmi špatném stavu, zejména z Katusic do Mšena.

Tagy Správa železnic trať 064 Mšeno - Mladá Boleslav - Stará Paka
79 komentářů