Liberec zabere pozemek pro budoucí tramvaj u největšího sídliště na další parkoviště

Pozemek v Dobiášově ulici, kde vznikne nová parkovací plocha. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czPozemek v Dobiášově ulici, kde vznikne nová parkovací plocha. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Na pozemku vznikne štěrková plocha pro 80 aut.

Liberec získá záborem zelené plochy další parkoviště. V Dobiášově ulici na největším sídlišti v krajském městě ho vytvoří město a vznikne tu zhruba 80 míst.

Jde o pozemek, který město získalo z konkursné podstaty společnosti Interma. Má jít o pozemek, kterým má v budoucnu vést tramvaj do Vesce. Zatím ale není rozhodnuto ani o tramvaji na sídliště Rochlice. Město mluví o provizorní odstavné ploše.

Podle náměstka primátora Jiřího Šolce má nová plocha pomoci mírně zmenšit problém s nedostatkem míst na parkování. „Ten problém alespoň malinko zmenšíme, byť k dokonalosti to má daleko. O potřeby více míst k parkování jsme upomínáni při každém setkání s občany na sídlišti Dobiášova,“ řekl Šolc.

Tato akce navazuje na majetkoprávní operaci, kdy město na jaře letošního roku vykoupilo pozemek od správce konkursní podstaty. „Cílem bylo právě zlepšení situace s parkováním na sídlišti v Rochlici a nejbližším okolí,“ doplňuje náměstek primátora pro ekonomiku a majetkovou správu Zbyněk Karban.

Úprava bude stát zhruba milion korun, půjde jen o terénní úpravy a vyštěrkování. Někteří politici v Liberci v minulosti mluvili o zavedení zón placeného stání na sídlištích, nakonec od toho ustoupili.

Tagy liberec parkování na sídlištích
15 komentářů