Lety mezi Českem a Ruskem zůstanou bez omezení, dohoda ale chybí.

Kvůli velké části zrušených letů Aeroflot poslal do Prahy větší Airbus A330. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comKvůli velké části zrušených letů Aeroflot poslal do Prahy větší Airbus A330. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Nejméně do září by měl zůstat letový provoz mezi Českem a Ruskem bez omezení, stejně tak by měly mít České

Nejméně do září by měl zůstat letový provoz mezi Českem a Ruskem bez omezení, stejně tak by měly mít České aerolinie možnost dál létat přes Sibiř na lince do Soulu.

Oznámilo to dnes české ministerstvo dopravy, podle kterého se obě ministerstva dohodla na zachování stávajícího stavu a rozsahu letového provozu. „Do konce léta budou pokračovat v jednání s cílem diskutovat rámec další spolupráce pro budoucí období. Nechceme dopustit další blokace leteckého provozu mezi oběma státy v hlavní dovolenkové sezóně a snižovat pohodlí cestujícím,“ uvedlo ministerstvo dopravy v tiskové zprávě.

Spor mezi Českem a Ruskem se vyhrotil na počátku týdne. Česká strana omezila lety ruských dopravců poté, co Rusko jednostranně zakázalo letadlům ČSA přelet přes Sibiř na dálkové lince z Prahy do Soulu.

Deník Zdopravy.cz se celému problému věnoval tento týden v analytickém textu. Za vyhrocením situace je především spor o navýšení počtu letů ruských dopravců i neuznávání letadel Smartwings na letechh ČSA.

Tagy lety Česko - Rusko Ministerstvo dopravy
Žádné komentáře