Letiště Mnichov čeká rekordní expanze dálkových letů

Airbus A380 letecké společnosti Lufthansa odlétající z letiště Mnichov. Zdroj: Letiště MnichovAirbus A380 letecké společnosti Lufthansa odlétající z letiště Mnichov. Zdroj: Letiště Mnichov

Kapacity posílí šest bázovaných Airbusů A380.

Mnichovské letiště očekává pro příští léto nové rekordy v dálkové dopravě. Oznámilo to v tiskové zprávě. Německá letecká společnost Lufthansa na něj umístí hned 36 dálkových letadel. Dopravce navýší i počet týdenních letů na mezikontinentálních spojích, a to ze současných 150 na rekordních 190.

Lufthansa navíc plánuje nabídnout z Mnichova i zcela nové dálkové destinace. Od 30. května bude denně létat do Seattlu, již v zimním letovém řádu pak nabídne také linku do Bengalúru v Indii. Obě spojení obslouží letouny Airbus A350.

Příští léto bude Lufthansa nabízet několikrát týdně lety do Hongkongu. 3. června aerolinka obnoví lety do Johannesburgu, kam z Mnichova létala naposledy v roce 2005. Linky do Pekingu, Ósaky a San Diega přejdou v létě 2024 z frekvence tří letů za týden na každodenní provoz.

Již dříve Lufthansa oznámila, že pro příští léto plánuje umístit v Mnichově šest reaktivovaných Airbusů A380. Do roku 2025 by se pak měly přidat další dva čtyřmotorové stroje. Během léta 2024 obslouží superjumba v barvách německého dopravce pět destinací, a to již zavedený Boston, Los Angeles a New York JFK. Novinkami budou Washington a Dillí.

Discover Airlines, bývalý Eurowings Discover, bude mít v příští letní sezóně v Mnichově bázováno pět letadel Airbus A320. Z hlavního města Bavorska má společnost provozovat každý týden přibližně 60 letů do 23 destinací po celé Evropě a severní Africe.

Tagy Discover Airlines Letiště Mnichov Lh Lufthansa Lufthansa Group Mnichov MUC
47 komentářů