Eurowings Discover se mění na Discover Airlines

Airbus A330 v barvách Discover Airlines. Zdroj: Discover AirlinesAirbus A330 v barvách Discover Airlines. Zdroj: Discover Airlines

Dopravce se chce více odlišit od Eurowings.

Německá letecká společnost Eurowings Discover, která se zaměřuje na dovolenkové lety, se mění na Discover Airlines. Změna přinese kromě nového názvu a webu postupně také nový vzhled letadel, doplňků na jejich palubách či inovované uniformy posádek.

Dopravce se chce rebrandingem odlišit od Eurowings a vybudovat si vlastní jméno, byť samozřejmě stále pod křídly Lufthansa Group. Aktivity aerolinky jsou podle jejího šéfa Bernda Bauera ziskové.

Nové zbarvení, které hodlá letecká společnost používat, má evokovat pohled na horizont. Použité barvy souzní s prázdninovými tématy dovolené a cestování. Odstíny zase odkazují na moře, nebe, případně slunce a pláž. První letoun v nových barvách je již nasazován v ostrém v provozu s cestujícími. Jedná se o Airbus A320 s registrací D-AUIR.

V příštím roce se má flotila dopravce rozšířit ze současných 22 strojů na 28. Přibýt má pět Airbusů A320 a jeden Airbus A330. V nových barvách bude v té době asi 13 letadel. Discover nyní obsluhuje na 60 typicky dovolenkových destinací ze základen ve Frankfurtu a Mnichově. Létá i na dálkových trasách.

Letecká společnost vznikla ještě pod názvem Eurowings Discover v roce 2021. Během pouhých dvou let najala kolem dvou tisíc zaměstnanců. Lufthansa pod značku přesunula některá dovolenková spojení, za hlavního konkurenta aerolinky je považován Condor.

Tagy 4Y Discover Discover Airlines Eurowings Eurowings Discover EW Lufthansa Group
9 komentářů