Letiště kvůli větru odsunulo údržbu hlavní dráhy, dva lety musely divertovat

Letadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště Praha

Letiště Praha odložilo plánovanou podzimní údržbu a odgumování hlavní vzletové a přistávací dráhy 06/24, která měla probíhat od dnešního dne

Letiště Praha odložilo plánovanou podzimní údržbu a odgumování hlavní vzletové a přistávací dráhy 06/24, která měla probíhat od dnešního dne do pátku 4. října. „Důvodem je silný vítr,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Provoz letiště sice není omezen, cestujícím ale vítr dnes cestování v některých případech řádně zkomplikoval. „Kvůli silnému větru však více než deset letů vyčkávalo 30 minut až jednu hodinu na přistání. Došlo také k přesměrování dvou letů na jiná letiště,“ dodala Pavlíková. Šlo konkrétně o let společnosti Lufthansa (LH1394) z Frankfurtu do Prahy, který byl přesměrován do Vídně, odkud se letadlo vrátilo zpět do Prahy. Přesměrován byl také let Českých aerolinií (OK617) z Amsterdamu, ten nejprve přistál v Pardubicích, odkud se vrátil zpět do Prahy.  Záznamy průběhu obou letů ukazují, že se letadla opakovaně pokusila neúspěšně přistát.

„Aktuálně evidujeme zpoždění na několika letech v řádech 15 až 30 minut. Nicméně silný vítr mohl být pouze jedním z faktorů zpoždění. Nelze jednoznačně říci, zdali některé lety nebyly zpožděné i z jiných důvodů, například již na odletu z předchozí destinace. U několika letů došlo také k opakovanému přiblížení na přistání (tzv. go-around),“ dodala Pavlíková.

Tagy 06/24 letiště praha
23 komentářů