Let Smartwings napříč Evropou na jeden motor už zkoumá i policie

Boeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: Smartwings

Po Úřadu civilního letectví a Ústavu pro odborné vyšetřování příčin leteckých nehod se do zkoumání srpnového letu společnosti Smartwings QS1125

Po Úřadu civilního letectví a Ústavu pro odborné vyšetřování příčin leteckých nehod se do zkoumání srpnového letu společnosti Smartwings QS1125 na jeden motor pustila i policie.

Podle serveru iDnes.cz řeší policie případ pro podezření ze spáchání z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. „Na základě oznámení, které přišlo cestou obvodního státního zastupitelství pro Prahu 6, se kriminalisté prvního policejního obvodu zabývají okolnostmi srpnového letu z Řecka do Prahy, během kterého došlo k výpadku jednoho z motorů. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ citoval server policejního mluvčího Jana Daňka.

Policii i úřady zajímá let z 22. srpna z ostrova Samos do Prahy. Krátce po startu vypadl levý motor Boeingu 737-800. Zatímco manuály Boeingu mluví o povinnosti pilotů přistát na nejbližším vhodném letišti, posádka po vedením tehdejšího šéfpilota Pavla Veselého pokračovala dál až do Prahy. Na palubě bylo 170 lidí.

Úřad civilního letectví v říjnu zahájil správní řízení se Smartwings. Největší tuzemská letecká společnost nejprve za posádkou stála, později ale Veselého sesadila z funkce šéfpilota.

Tagy obecné ohrožení QS1125 smartwings
43 komentářů