Policie obvinila kvůli betonové překážce na kolejích dvě osoby. Motiv? Zkratkovité jednání

Betonové překážky na kolejnicích ve stanici Tochovice. Foto: České dráhyBetonové překážky na kolejnicích ve stanici Tochovice. Foto: České dráhy

Policie zahájila trestní stíhání dvou osob, které v úterý odpoledne položily betonové překážky na železniční trať mezi Zdicemi a Protivínem

Policie zahájila trestní stíhání dvou osob, které v úterý odpoledne položily betonové překážky na železniční trať mezi Zdicemi a Protivínem ve středočeských Tochovicích. K nehodě nedošlo, strojvedoucí si jich včas všiml a stihl vlak zastavit.

Policisté okamžitě začali pátrat po pachatelích skutku i s pomocí vrtulníku a speciálně vycvičených psů. Po necelých dvou hodinách se jim podařilo zadržet dvě podezřelé osoby.

Jejich motivem bylo zkratkovité jednání bez určitého záměru. Osoby jsou stíhány na svobodě, k činu se doznaly a litují svého jednání. K věku či pohlaví osob nebudeme sdělovat bližší informace,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Věc kriminalisté vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Trestní zákoník stanovuje za tento čin 3 až 8 let odnětí svobody,“ dodala.

Provoz na trati byl obnoven asi po třech hodinách.

Tagy 814 České dráhy obecné ohrožení Policie ČR překážka na kolejích Regionova Tochovice
44 komentářů