dkv-spojujeme

Kvůli problémům trati podél Berounky se od pondělí mění jízdní řády, omezí se průjezdné linky Prahou

Jednotka City Elefant na lince S7 projíždí Radotínem v době opravy koridoru. Foto: FB stránky RadotínaJednotka City Elefant na lince S7 projíždí Radotínem v době opravy koridoru. Foto: FB stránky Radotína

Opatření kvůli výlukám přinutí cestující častěji přestupovat. Důvodem je snaha omezit přenášení zpoždění na jiné vlaky.

České dráhy, Praha a Středočeský kraj změní od 31. srpna jízdní řády na linkách S7 a S1 mezi Prahou a Berounem a Prahou a Kolínem. Důvodem jsou problémy Správy železnic s dodržováním spolehlivosti provozu na trati z Prahy do Berouna. Drobné úpravy se týkají i linek z Prahy do Lysé nad Labem a Benešova.

Organizátor dopravy Ropid takové řešení naznačil už na začátku týdne, dnes na svých stránkách zveřejnil finální podobu jízdních řádů. Zjednodušeně řečeno skončí některé průjezdné linky napříč Prahou. Kompletní změny jsou popsány na stránkách Pražské integrované dopravy a Českých drah, kde jsou i výlukové jízdní řády

Ropid vysvětluje změnu rozsáhlou výlukovou činností, kvůli které se zpoždění z trati Praha – Beroun přenáší i na vlaky směrem na Kolín. Nově budou všechny vlaky linky S7 (trasa Praha – Beroun) začínat a končit v Praze na hlavním nádraží, nebudou pokračovat dál do Českého Brodu. Vlaky, které dříve pokračovaly z hlavního nádraží a naopak směrem na Kolín, budou nově začínat a končit na Masarykově nádraží.

Zhorší se tak výrazně cestování těm, kteří například jezdí vlakem z Radotína do Libně či dál na východ. Opatření bude platit nejméně do konce jízdního řádu v prosinci letošního roku. Celkem třináct osobních vlaků je zrušeno bez náhrady, část pojede mezi Radotínem a hlavním nádražím odklonem přes Krč. Dva osobní vlaky mezi Smíchovem a hlavním nádražím jsou zrušeny.

Kvůli výlukám na trati do Lysé nad Labem se ruší i některé průjezdné vlaky z Benešova do Lysé nad Labem, cestující budou muset přestoupit do jiné soupravy na hlavním nádraží.

Správa železnic už kvůli problémům na trati podél Berounky zakázala přes den provoz nákladních vlaků s elektrickou lokomotivou.

Cestující v Berouně čeká po příjezdu průchod staveništěm, Správa železnic dnes slavnostně zahájila velkou opravu nádražní budovy za 288 milionů korun.

 

Tagy České dráhy ropid S1 S7 Správa železnic Top Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
75 komentářů