Krize nekrize, Belavia spustila nové spojení Vídně s Minskem

Embraer E175 společnosti Belavia ve Vídni. Foto: Flughafen WienEmbraer E175 společnosti Belavia ve Vídni. Foto: Flughafen Wien

Za normálních okolností by to byla jedna z mnoha desíti linek, které aerolinky v Evropě na jaře otevírají. Nové spojení

Za normálních okolností by to byla jedna z mnoha desíti linek, které aerolinky v Evropě na jaře otevírají. Nové spojení mezi Minskem a Vídní společností Belavia letos ale rozhodně upoutalo výrazně větší pozornost než v minulých letech. V době pandemie koronaviru a uzemnění většiny letadel jde o jedinou novou trasu, která byla v dubnu otevřena.

Nová linka zahájila provoz včera, létat bude každý den. Běloruský dopravce na ni nasazuje Embraer E175 pro 76 cestujícících, let trvá zhruba dvě hodiny.

Belavia je jedním z mála dopravců v Evropě, který stále létá jen s menšími omezeními. Odpovídá to i přístupu země k celé pandemii koronaviru. Prezident Běloruska Alexander Lukašenko hrozby dopadů nemoci na populaci zlehčuje.  Belavia je společně s Bulgaria Air mezi dvěma dopravci, kteří ještě létají do Prahy.

„Otevření linky linky připspěje k posílejí obchodních, ekonomických a kulturních vztahů mezi Běloruskem a Rakouskem, v současné situaci navíc umožní návrat občanů obou zemí do svých domovoů. Linka je prvním krokem k návratu normálního způsobu života,“ řekl šéf Belavie Anatolij Gusarov.

Šéf vídeňského letiště Julian Jäger v tiskové zprávě označil novou linku Belavie jako první krok do budoucnosti. „Po každé velké krizi vyšlo letectví mnohem silnější a jsem optimistou, že se celý obor stane po této pandemii ještě silnějším,“ uvedl Jäger.

Tagy Belavia Letiště Vídeň
3 komentáře