Krajský dopravce převzal provoz dalších dvou oblastí. V jedné formálně, musel si pronajmout autobusy

Autobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.czAutobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.cz

Kraj dosud se svoji firmou jedná o ceně, v jedné oblasti jde pouze o formální změnu.

Krajem vlastněná firma Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK) od včerejšího dne oficiálně zajišťuje provoz v dalších dvou oblastech: Lounsko-západ a Podbořansko. V případě Podbořanska jde ale jen o formální změnu, provoz zajišťuje stejný dopravce.

V případě Lounska jezdila pro kraj Arriva City s cenou 45,59 Kč, na Podbořansku Autobusová doprava Podbořany za 42,90 Kč. Roční rozsah kilometrů je 820 tisíc u Lounska, 980 tisíc u Podbořanska, kraj platil na Lounsku 45,59 Kč a na Podbořansku 42.90 Kč. Podle registru smluv bude na Podbořansku dál jezdit Autobusová doprava Podbořany za 44 korun za kilometr, dodavatelem bude DSÚK.

Kolik bude kraj platit své firmě, zatím není jasné: kraj dosud o ceně jedná. DSÚK nemá dostatek vlastních autobusů, proto si musí pronajímat vozidla od ČSAD Liberec a Arrivy City.

DSÚK má zatím 71 vlastních autobusů, další si musí pronajímat. Krajský dopravce už zajišťuje zhruba dvě třetiny všech autobusových výkonů v kraji. Kraj svoji firmu založil zejména kvůli sporům se společností TD Bus.

Tagy Autobusová doprava Podbořany Dopravní společnost Ústeckého kraje DSÚK Lounsko-západ Podbořansko Ústecký kraj
8 komentářů