KPT Rail propojí starou karosou Bechyňku a Tejnku

Nádraží Bechyně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNádraží Bechyně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost KPT Rail, kterou loni v únoru založili nadšenci z Klubu přátel Transverzálky, se snaží naplnit sny z konce 19.

Společnost KPT Rail, kterou loni v únoru založili nadšenci z Klubu přátel Transverzálky, se snaží naplnit sny z konce 19. století o propojení vlaků v Týně nad Vltavou a Bechyni. Nepůjde ovšem o stavbu chybějící kolejové spojky, pomůže k tomu starý autobus.

„Zakoupili jsme za tímto účelem autobus Karosa C734, který má za sebou generálku,“ uvedl Jaroslav Kugler z KPT Rail. Autobus bude navazovat na turistické vlaky, které společnost od loňska provozuje v sezoně (o sobotách, nedělích a svátcích) na trati Číčenice – Týn nad Vltavou.

Vlak podporují obce, pravidelnou osobní dopravu zde kraj zrušil v prosinci 2013. Karosa zastaví i u zámku v Kolodějích nad Lužnicí a naváže na vlaky Českých drah na Bechyňce, kde v létě jezdí i historické stroje Elinka a Bobinka.

„Velmi vítáme tuto pro nás atraktivní aktivitu a budeme na ní rádi spolupracovat i do budoucna,“ uvedla k provozu KPT Rail místostarostka Týna nad Vltavou Martina Sudová.

Provoz na vzkříšené vltavotýnské lokálce čekají v letošní sezoně i další novinky. Dopravce zde nasadí motorák řady 811, který pořídil na Slovensku poté, co ho vyřadily tamní dráhy. Celkem má KPT Rail tři kusy. Novinkou je i dohoda s Arrivou, která obsluhuje trať České Budějovice – Písek – Praha, na společné jízdence. Na jednu jízdenku tak bude možné cestovat například z Prahy do Týna nebo z Budějovic do Týna.

Podle Kuglera firma za loňskou sezonu, která byla první, přepravila na lokálce zhruba 1400 cestujících a desítky kol. KPT Rail zajíždí i do Netolic a Protivína.

Tagy KPT Rail trať Číčenice - Týn nad Vltavou trať Tábor - Bechyně
44 komentářů