Společnost KPT Rail vyjede v sobotu na týnskou trať, získala podporu kraje

Vlak KPT Rail v Týně nad Vltavou. Pramen: KPT RailVlak KPT Rail v Týně nad Vltavou. Pramen: KPT Rail

Společnost KPT Rail, kterou loni založili členové Klubu přátel Transverzálky, obnoví v sobotu provoz na lokálce Číčenice – Týn nad

Společnost KPT Rail, kterou loni založili členové Klubu přátel Transverzálky, obnoví v sobotu provoz na lokálce Číčenice – Týn nad Vltavou. Sezonní víkendové vlaky pod názvem Jihočeský motoráček získaly finanční podporu od Jihočeského kraje.

Na trať Číčenice – Týn nad Vltavou vypraví firma každou sobotu, neděli a státní svátky tři páry osobních vlaků. O sobotách budou dva z těchto párů pokračovat dále do Netolic, Písku nebo Českých Budějovic. Cílové stanice se budou každou sobotu střídat. O měsíc později pak firma propojí Týn a Bechyni autobusem Karosa B732.

Provoz KPT Rail získal peníze z programu Jihočeského kraje na podporu rekreační dopravy ve výši 286 tisíc korun. Celkem kraj uvolní na rekreační dopravu 1,43 milionu korun. Dotaci ve výši 245 tisíc korun získá například Českobudějovická plavební společnost, 118 tisíc korun dostane město Hluboká nad Vltavou na přívoz v Purkarci.

„Naším cílem je podpořit subjekty, které pomáhají zatraktivnit jižní Čechy a přispívají tak k podpoře cestovního ruchu,“ uvedl náměstek hejtmanky Pavel Hroch.

Pravidelný provoz osobních vlaků do Týna skončil v prosinci 2013, na lokálce do Netolic v únoru 2011. KPT Rail usiluje o obnovu provozu i na severočeské Kozí dráze. Na Slovensku si pořídila tři motoráky řady 811.

Tagy KPT Rail trať Číčenice - Týn nad Vltavou
19 komentářů