Jediné dálkové letadlo ČSA je pryč, rozloučilo se průletem nad Ruzyní

Airbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSAAirbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSA

Jediné dálkové letadlo ve flotile ČSA se vrací do Korean Air po 7 letech v barvách českého dopravce.

České aerolinie vrací definitivně svému majiteli své jediné dálkové letadlo ve flotile. Ve 20:21 odletěl do Soulu Airbus A330-300, který měly České aerolinie pronajaté od roku 2013 od Korean Air.

Odlet k jihokorejským majitelům měl nastat původně dříve a letadlo se mělo vrátit už během léta po údržbě na Maltě. Karanténní opatření nakonec znemožnila návštěvu korejských techniků na Maltě, a proto se letadlo přesunulo zpět do Prahy. Pronájem letadla oficiálně končí k 31. říjnu. ČSA ho měly odstavené od února, kdy prudce propadla poptávka po létání. Odlet potvrdila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Průběh letu je možné sledovat na Flightradar24.com.

Letadlo se po startu ještě vrátilo nad letiště a udělalo nad hlavní vzletovou a přistávací dráhou takzvaný průlet.

Letoun OK-YBA měly ČSA v pronájmu od roku 2013, šlo o jeden z výsledků majetkového vstupu Korean Air do tuzemského dopravce. Letadlo bylo vyrobeno před 19 lety. Letadlo nasazovaly hlavně na linku do Soulu, výjimečně se objevilo kvůli silné poptávce na některých evropských linkách. Před pořízením OK-YBA měly ČSA naposledy na dálkové lety Airbusy A310, těch se firma zbavila v roce 2010.

Tagy A330-300 České aerolinie ČSA Korean Air OK-YBA Top
86 komentářů