Konec A330 ve flotile ČSA. V červenci se vrátí majiteli, další dálkové letadlo v nedohlednu

Airbus A330-300 registrace OK-YBA Českých aerolinií je odstaven od února po zastavení dálkových letů do Soulu. Foto: Rosťa Kopecký / FlyRosta.comAirbus A330-300 registrace OK-YBA Českých aerolinií je odstaven od února po zastavení dálkových letů do Soulu. Foto: Rosťa Kopecký / FlyRosta.com

Po více než třech měsících odstávky dnes Airbus A330-300 registrace OK-YBA absolvoval krátký let nad Prahou. Důvodem však není jeho

Po více než třech měsících odstávky dnes Airbus A330-300 registrace OK-YBA absolvoval krátký let nad Prahou. Důvodem však není jeho chystaný návrat do provozu, ale vrácení jediného dálkového letadla ve flotile Českých aerolinií majiteli.

Jednadvacet minut dlouhý let byl pouze technickým v rámci údržby, který musí letadlo vykonat po určité době odstavení. „V červenci by OK-YBA měla odletět na finální revizi do zahraničí před vrácením letadla k majiteli,“ potvrdila mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková. Smlouva na pronájem letadla od Korean Air je do října.

České aerolinie zatím o pořízení jiného dálkového letadla neuvažují. „Vzhledem k tomu, že Jižní Koreu zasáhla druhá vlna epidemie způsobené koronavirem,  je obnovení provozu mezi ČR a Koreou v nedohlednu,“ dodala Dufková.

České aerolinie přerušily linku do Soulu na konci února, od té doby jediné dálkové letadlo stojí. Důvodem byl propad poptávky.

Letoun OK-YBA mají ČSA v pronájmu od roku 2013, šlo o jeden z výsledků majetkového vstupu Korean Air do tuzemského dopravce. Letadlo bylo vyrobeno před 19 lety.

Tagy A330-300 Airbus A330-300 České aerolinie ČSA OK-YBA
92 komentářů