dkv-spojujeme

Hyundai v Česku vybral nástupce po Vošickém. Značku povede Saitz z Auto Palace

Martin Saitz, nový generální ředitel Hyundai Motor CzechMartin Saitz, nový generální ředitel Hyundai Motor Czech

Novým generálním ředitelem společnosti Hyundai Motor Czech bude Martin Saitz, který dosud vede jednoho z největších dealerů osobních aut v

Novým generálním ředitelem společnosti Hyundai Motor Czech bude Martin Saitz, který dosud vede jednoho z největších dealerů osobních aut v zemi Auto Palace. Automobilka ho dnes přestavila dealerům.

Deníku Zdopravy.cz jeho jméno potvrdil mluvčí Jan Pohorský. „Dealerům byl představen jako budoucí generální ředitel,“ řekl Pohorský. Ve funkci nahradí před několika týdny odvolaného Vladimíra Vošického, který skončil okamžitě po nástupu nového prezidenta Hyundai Motor Czech.

Saitz se dlouhodobě pohybuje v automobilovém byznysu. Od listopadu 2017 je na pozici generálního ředitele pro distribuci a retail ve společnosti AutoBinck CZ. Po ní spadá například dealerská skupina Auto Palace Group.

Saitz prošel různými značkami, například pracoval pro Volvo či Škodu. V poslední dekádě působil jako generální ředitel BMW Group Česká republika a Hyundai Motor Slovakia.

Na nového generálního ředitele čeká především problém s nedostatečnou dealerskou sítí, která kvůli sporům s Vošickým značně prořídla. Aktuálně je Hyundai trojkou českého trhu, loni prodal přes 20 tisíc vozidel.

Tagy Hyundai Motor Czech
7 komentářů