Hulín vyhradí prostor před nádražím autobusům, osobní auta budou muset jinam

Přednádražní prostor v Hulíně. Foto: Google Street ViewPřednádražní prostor v Hulíně. Foto: Google Street View

Město na řešení spolupracuje se Zlínským krajem.

Město Hulín chystá změny v organizaci silniční dopravy před železniční stanicí. Chce vyhradit prostor pro průjezd autobusů a vymístit částečně individuální automobilovou dopravu.

Plán na změny oznámilo město v tiskové zprávě. Podle vedení města je situace před nádražím dlouhodobě neutěšená. Vyhrazení prostoru výhradně určeného pro autobusovou dopravu má usnadnit průjezd spojů tímto frekventovaným místem. K úpravám má dojít ještě letos.

„Před vlakovým nádražím každodenně parkuje značné množství osobních vozidel, majitelé je zde nechávají odstavené a pokračují v cestě například do zaměstnání po železnici. Některá z těchto aut však brání v průjezdu spojům autobusové dopravy,“ popisuje město v tiskové zprávě situaci před nádražím.

Po dohodě se Zlínským krajem dojde ke vzniku samostatného prostoru pro autobusovou dopravu. „Vznikne oddělením dvou už dříve vybudovaných nástupních ostrůvků betonovým silničním svodidlem a osazením zákazových dopravních značek. Tímto řešením zaručíme, že autobusy budou mít vždy prostor k průjezdu,“ uvedl Jaromír Žůrek, starosta města Hulína. Cílem je zajištění fungování náhradních autobusových linek během případných výluk na železnici.

Vyčlenění samostatného prostoru pro průjezd autobusů je prvním z opatření hulínské radnice v procesu zlepšení dopravní situace před vlakovým nádražím. Těmi dalšími budou zpracování projektu parkovacích míst v lokalitě, jehož výsledkem by mohlo být i navýšení jejich celkového počtu, a projektu na celkovou revitalizaci prostranství.

Tagy Hulín
40 komentářů