Exnáměstek Českých drah Michal Štěpán povede středočeskou veřejnou dopravu

Michal Štěpán. Foto: České dráhyMichal Štěpán. Foto: České dráhy

Bývalý náměstek generálního ředitele Českých drah zodpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán má nové působiště. Radní Středočeského kraje dnes odsouhlasili

Bývalý náměstek generálního ředitele Českých drah zodpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán má nové působiště.

Radní Středočeského kraje dnes odsouhlasili jeho jmenování do čela Integrované dopravy Středočeského kraje. Nahradí tak Pavla Procházku, kterého radní odvolali v březnu. Už tehdy se o Štěpánově nástupu mluvilo, on to ale odmítal.

Vedení IDSK se ujme 15. května 2019. „Nového ředitele jsme hned na začátku pověřili zpracováním podrobné aktuální zprávy o této naší příspěvkové organizaci. V jejím obsahu by neměla chybět informace o personální situaci společnosti, plnění úkolů zadaných zřizovatelem a informace o stavu přípravy dalších etap rozšiřování integrované dopravy na území regionu,“ oznámila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011). Prohlásila také, že si vedení kraje od změny ředitele IDSK slibuje zvýšení efektivity řízení organizace.

Michal Štěpán ukončil své působení u Českých drah letos 21. února.

Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči. Osobní jednání s nimi proběhlo 26. dubna a následně výběrová komise doporučila Štěpána. „Ing. Štěpán je skvělý manažer, má zkušenosti s vedením státního podniku i s výběrovými řízeními. Vedení kraje si od něho slibuje i skvělé řízení příspěvkové organizace kraje,“ uvedl kraj v tiskové zprávě.

Pod IDSK spadá objednávka autobusů a vlaků v závazku Středočeského kraje, ovlivňuje tak rozdělování více než tří miliard korun ročně z krajského rozpočtu.

Štěpán nastupuje v době, kdy vrcholí jednání kraje s Českými drahami o nové smlouvě na dalších deset let. Středočeský kraj je druhým největším zákazníkem Českých drah po ministerstvu dopravy.

Na nového kolegu čeká Štěpán i v případě Prahy: dosavadní náměstek Ropidu pro příměstskou dopravu Petr Pšenička se rozhodl z Ropidu odejít, výběrové řízení probíhá. Praha a Středočeský kraj objednávají vlaky u velké části spojů společně.

Tagy IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje Michal Štěpán Top
18 komentářů