Šéf IDSK skončil, odvolali ho středočeští radní. Mluví se o jeho přechodu do DPP

Elektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhyElektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhy

Dosavadní ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje Pavel Procházka končí. Rada Středočeského kraje včera rozhodla o jeho odvolání z čela organizace

Dosavadní ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje Pavel Procházka končí. Rada Středočeského kraje včera rozhodla o jeho odvolání z čela organizace k 31. března, současně ho ale pověřila dalším řízením až do doby než vyberou radní jeho nástupce.

Pana Procházky si velmi vážím jako odborníka na dopravu a v tomto směru s ním máme zájem dále spolupracovat. Za jeho vedení se podařilo zaintegrovat naprostou většinu spojů ve Středočeském kraji. Od změny ve vedení IDSK si ale slibujeme ještě výraznější zvýšení efektivity řízení této organizace,“ uvedl radní Středočeského kraje pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011). Podle něj bude na post ředitele vypsáno výběrové řízení.

IDSK organizuje veřejnou dopravu ve Středočeském kraji, ročně tak ovlivňuje rozdělování více než tří miliard korun z krajského rozpočtu. IDSK má letos dokončit kompletní integraci v kraji, zatím jsou plně zapojeny vlaky. U autobusů ještě řada oblastí zbývá.

Procházkův konec přichází v době finálních jednáních o desetileté smlouvě s Českými drahami na provoz vlaků ve Středočeském kraji a Praze. Představy kraje se od nového vedení Prahy značně liší.

Ředitel IDSK Pavel Procházka. Autor: ROPID

Ředitel IDSK Pavel Procházka.
Autor: ROPID

Jméno Pavla Procházky se skloňovalo při posledních personálních změnách v představenstvu Dopravního podniku hl. města Prahy na přelomu roku. K jeho jmenování nakonec nedošlo, o jeho zvolení do vedení DPP se mluví opět. Procházka nechtěl tyto zvěsti komentovat, stejně tak pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr. V oboru se mluví i o příchodu někdejšího člena představenstva Českých drah Františka Bureše do DPP.

Tagy IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje Pavel Procházka
28 komentářů