Elektrobusy Škody opět nejezdí kvůli závadám, DPP musí nasazovat dieselové autobusy

Nové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPP

Problémy se opakují v mechanické části elektrobusu.

Jen pár dnů vydržel provoz elektrobusů Škoda E’CITY 36BB bez závad. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je musel kvůli opakovaným závadám opět všechny odstavit a reklamovat u výrobce.

„V současnosti v běžném provozu s cestujícími nejezdí žádný ze zakoupených elektrobusů. Sice dvě vozidla je v těchto dnech možné občas potkat v ulicích Prahy, jedná se nicméně o ověřovací technické jízdy bez cestujících, které realizují technici výrobce v rámci procesu odstraňování závad,“ řekl vedoucí oddělení komunikace Daniel Šabík. Vozy nejezdí už třetím týdnem.

Podobně jako u předchozího odstavení nejsou důvodem závady v elektrické části, ale mechanické. Souvisejí s kvalitou karoserie a podvozku zkompletované v Turecku v sesterském závodě Škody Temsa. „Výrobce závady odstraňuje v rámci záruky na své náklady dle uzavřené smlouvy. Z ní vyplývají i sankce za každý den, kdy jsou elektrobusy kvůli těmto závadám mimo běžný provoz,“ dodal Šabík. DPP odstavené elektrobusy zatím  nepřevzal. I přes snahu výrobce se totiž na vozidlech zatím nepodařilo odstranit všechny závady.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Škoda 36BB E’CITY Škoda Transportation
73 komentářů